وجنة
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
لقد قمنا بأنشاء منتدى جديد و نتمى وجودك معنا
و تساهم فى تقدمه
و يكون ساحة مناسبة لطرح افكارك و موضوعاتك
نتمنى زيارتك لنا و يشرفنا اشتراكك معنا
لك تحياتى

منتدى وجنة
https://wagna.ahlamontada.net

وجنة
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
لقد قمنا بأنشاء منتدى جديد و نتمى وجودك معنا
و تساهم فى تقدمه
و يكون ساحة مناسبة لطرح افكارك و موضوعاتك
نتمنى زيارتك لنا و يشرفنا اشتراكك معنا
لك تحياتى

منتدى وجنة
https://wagna.ahlamontada.net

وجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

وجنة

الرياده .. التميز .. التفوق
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتدى وجنة   : إسلامى ... ثقافى .. إجتماعى .. شبابى .. الخواطر  ... القصص ... الغرائب  .... الطرائف .... الأخبار المتجددة .. الحوارات المميزة    

منتدى وجنة .... سحر الكلمات .. همس القلوب .. تحاور العقول .. الأخوه و الصداقة .. الإبداع و التجدد المستمر ... أخر عضو مسجل معنا ( Hazem Hazem) مرحبا به معنا


 

 دروس لكل المبتدئات في المطبخ

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر




دروس لكل المبتدئات في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: دروس لكل المبتدئات في المطبخ   دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالجمعة 4 يونيو 2010 - 22:53

إزيكم أحلى بنات في الدنيا


النهاردة إن شاء الله هبدأ بـدرس جميل وكان بداية طبخي في البيت


يارب إن شاء الله يعجبكم ويكون سهل عليكم ويارب يعجبكم


النهارده عندنا طبخه سهله خالص وجميله كمان


النهارده عندنا


طبق رز حلو كده معاه صنيه بطاطس زي العسل وكمان


حاجه كده جمبها فراخ بانيه وطبق سلطه علشان تكون الاكله بتاعتنا متكامله غذائيا


طبعا هتقولولي ايه ده يا أحلام انتي داخله جامد كده ليه


انا والله مش داخله جامد ولا حاجه


هو ده اصلا اللي بيكون في الطبخ و الاكل على الغذاء


طيب نبطل بقي كلام ونشتغل في المفيد


ونسيت اقول لكم


وانتم واقفين في المطبخ طبعا ماتنسيش تذكري ربنا بالتسبيح والتحميد والاستغفار والتكبير علشان الاكل يطلع سليم 100%


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اول حاجه هنبدأ بــ



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طريقه عمل الارز[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


2كوب أرز


1ملعقه ملح


2كوب ماء او حسب مايحتاج


شويه زيت



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اول حاجه نجيب قدر(حله) وبعدين نحطها على النار ونحط فيها


شويه زيت ونكون غسلنا الارز كويس وبعدين نحط الارز على


الزيت بعد ما الزيت يحمى شويه(مش يتحرق)وبعدين نقلب الرز في


الزيت وبعدين نحط ملعقه الملح ونقلبها في الارز وبعدين نحط الماء


ونقلب الرز لغايه لما يتساوى ويكون الماء مغطي الرز ماشي


بعد كده نغطي على الرز(ومش ننساه)ونعلي النار عليه لغايه لما الميه


تغلي نوطي النار عليه(نخفف النار شويه يعني) وبعد كده لما


الارز يتشرب الماء نشعر عليه(يعني نخفف النار خالص مش نطفيها )


ونسيبه عشر دقائق كده على النار او أقل يكمل سويه وبعدين نقفل عليه


كده الحمد لله خلصنا من الارز



ودي صورته بعد ماخلص ياحلوين


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




دلوقتي نيجي بقي للطبق الثاني


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الفراخ البانيه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا في مصر ممكن تجيبي الصدور مخليه جاهزه من المحلات


طبعا هتجيبي الصدور دي وتعملي على قد الطبخه بتاعتك واحنا هنعمل المقادير على قدر صدرين


طبعا هتتغسل كويس جدا وبعدين نحضر ليها التتبيله بتاعتها واللي هتكون عباره عن


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


4/1كوب زيت


4/1 كوب خل


وملح وفلفل اسود


2فص ثوم مطحونين


1فلفل خضراء


بقسماط


دقيق


بيضه


وللناس اللي بتحب الشطه ممكن تحط شويه(حسب الرغبه)


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا ده كله يقلب في بعضه وبعدين نجيب الصدور ونخليها كويس


ودي صورها إزاي تخليها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين نحطها في التتبيله اقل وقت لعملها انك تعمليها قبلها بـ6ساعات وكل لما هتطول هتكون أحلى وألذ(يم يم)


وبعد ما تتبل نحطها اول حاجه في الدقيق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين في البيض


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين في البقسماط


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد كده نحمرها في الزيت ونقعد نقلبها علطول


ونطلعها في اللون ده



وان شاء الله تكون عجبتكم


خلصنا الحمد لله من نص الاكل



نيجي بقي للنص التاني



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]صنيه البطاطس



طبعا دي أساس الاكله



تعالوا نتعرف على مكوناتها إيه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



3بطاطس



ملح وفلفل اسود



5طماطم متوسطين الحجم



فلفل اخضر حار(ممكن نستبدله بالشطه)



فلفل أخضر بارد



بصله كبيره



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اول حاجه نجيب صنيه ونحط فيها الطماطم (بعد عصرها وتصفيتها)



وبعدين نحط فيها البهارات(او الفلفل الاخضر الحار) وبعدين نحط دور بطاطس وبعدين دور بصل ودور فلفل أخضر بارد وهكذا في الدور التاني



وبعدين نحطها على النار واول ما تغلي وتستوي البطاطس نص سوي نحطها في الفرن لغايه لما تتحمر وتاخد وش حلو وتكون كملت سوي



وهذي الصور توضح



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ودي بعد ما خلصت خالص




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نيجي بقي دلوقتي لآخر الاكله



انا عارفه انكم خلاص تعبتم




بس معلش استحملوا ياحبايب قلبي







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طبق السلطه








طبعا طبق السلطه مهم جدا في الاكل ومكمل للغذاء ومفيد للصحه كمان








بيتكون من ايه طبق السلطه ده








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








طماطم








خيار








جرير








بصله/بقدونس(حسب الرغبه)








فلفل








عصره ليمون








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








كله ده بيقطه صغير ويوضع في صحن ويرش عليه البهارات ويقدم مع الاكل










كده احنا الحمد لله خلصنا








ويارب تكون نالت إعجابكم








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احزان زمان
المدير العام

المدير  العام
احزان زمان


رقم العضوية : 306
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
عدد المساهمات : 9679

دروس لكل المبتدئات في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: دروس لكل المبتدئات في المطبخ   دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالسبت 5 يونيو 2010 - 11:40

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wagna.ahlamontada.net
????
زائر




دروس لكل المبتدئات في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: دروس لكل المبتدئات في المطبخ   دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالسبت 5 يونيو 2010 - 12:39

شكرا لمرورك ميرسى

نورتنى جدا جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mnona
مشرفة قسم الأنافة و الأزياء
مشرفة قسم الأنافة و الأزياء
mnona


رقم العضوية : 444
تاريخ التسجيل : 01/06/2010
عدد المساهمات : 7166

دروس لكل المبتدئات في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: دروس لكل المبتدئات في المطبخ   دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالثلاثاء 15 يونيو 2010 - 17:37

تسلم اديكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دروس لكل المبتدئات في المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المطبخ والصيف
» قوانين المطبخ والطبخ
» لعلاج الهالات السوداء والحلّ من المطبخ
» الرئيس التركى يساعد زوجته فى المطبخ
» الحيــــــــــــــــــــــــــــاة دروس

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وجنة ::  منتديات أدم و حـواء والأســرة  ::  منتدى المطبخ الشرقي والغربي-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» الحشيش والدم
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالإثنين 14 فبراير 2022 - 16:50 من طرف رياض العربى

» اهم الاماكن ودورها في علاج الـــــــــــــــــ
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالأربعاء 12 يونيو 2019 - 3:06 من طرف مروة التيمي

» أفضل شركة بالدمام
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالجمعة 17 مايو 2019 - 2:51 من طرف مروة التيمي

» ادمان العين
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالثلاثاء 7 مايو 2019 - 1:46 من طرف مروة التيمي

» علاج الــ :cry:
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالأربعاء 1 مايو 2019 - 22:05 من طرف مروة التيمي

» كيف يتم تشخيص الــ
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالأحد 28 أبريل 2019 - 23:55 من طرف مروة التيمي

» اعراض ادمان ........
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالجمعة 19 أبريل 2019 - 15:44 من طرف مروة التيمي

» مصائب في اتجاه المجتمع
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالإثنين 8 أبريل 2019 - 22:43 من طرف مروة التيمي

» احصائيات عن الحشيش
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالأحد 7 أبريل 2019 - 20:05 من طرف مروة التيمي

» شبح الموت!!!
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_icon_minitimeالأربعاء 3 أبريل 2019 - 19:36 من طرف مروة التيمي

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
رياض العربى
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
احزان زمان
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
mnona
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
العرايشي
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
حمودى الروش
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
برديس المصريه
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
عمر
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
مشموشى
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
محمود السعيد
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap 
الامير
دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_rcapدروس لكل المبتدئات في المطبخ 11110دروس لكل المبتدئات في المطبخ I_vote_lcap