اختي وحبيبتي ندي اتصلت عليا في يوم عايزه تعرف طريقه التورته لكن تكون سريعه
نص كيلو دقيق تورته مش عادي
خمس بيضه كبيره
نجيب عليه اناناس للتزين وطبعا عليها مواد حافظه ومتقطعه في العصير بتاعها سائل جوا العلبه
هناخد السائل ده بدل الميه ونعجن بيه الدقيق والبيض
ونحطها ف الصينيه علي نار هاديه ولا نضيف لبن ولاسكر ولابودر ولا برتقال ولاملح ولااي شيئ
هوده وبس وعلي نار هاديه هتخرج مستويه وتعطيكي اللون الاصفر فاتح اوي لان مفيش برتقال زي مهو مطلوب
هنشتري الكريز غالي شويه لكن مش مهم علشان الحبايب اللي انتي هتعملي ليهم التورته
في كياس كريم شانتيه ودي انا بفضلها وممكن تضربي بياض البيض مع سكر مع فانيلا ف المضرب هتعطيكي نفس النتيجه ومتخافيش الفانيلا شالت ريحه البيض
كده جهزنا الكريز والاناناس اللي اخدنا العصير بتاعه ف العجن والكريم شانتيه وكمان شكولاته
بعد لما التورته تستوي نخرجها بعدها بشويه ونحطها علي شبكه مش صينيه مقفوله ونقسمها نصفين بالعرض
نشطرها كده وكل نص نسقيه شويه عصير برتقال او ليمون ساده بسيط ولو الجوانب مقرمشه شوي نسيقيها خفيف علشان نعرف نزينها بالكريمه تمسك فيها
وبعد كده نضع علي الجز الاول بعد الليمون ملعقتين كريمه ونزين بئه ونضيف النص التاني من التورته ونزين بباقي الكريمه فوق والجوانب ونرش عليها جوز الهند
وفوق التورته نعمل بئه بالكريز والانانا واي فاكهه تاني عندنا الاشكال اللي احنا عايزينها وبالشكولاته اعملي برضو اللي انتي عايزاه
معلومه بسيطه مني انا
او جهزتي كل شيئ ومفيش كريم شانتيه او شكولاته عادي عندك جوافا ف الفريزر او فراوله اعملي عصير بس يكون سميك زي الكريمه واعملي زي الكريمه
والتزين او كتابه الاحرف بمربي التين والفروله عادي
تعطي نفس الشكل وطعم جميل
يارب تعجب
تحياتي