بسم الله الرحمن الرحيم
حاجه مهمه برضو للااخوات الاقتصاد في المطبخ وبرضو اخرج من ايدي نفس النتيجه لو كلفتها تكاليف باهظه
التعليم مش اننا نضع مكونات علي بعضها وخلاص حتي لو كانت غاليه احنا ممكن نقتصد اوي ونعمل اللي احنا عايزينه
الكريم شانتيه ممكن من غير مانشتريه نعمله ف البيت ماهو الا بياض البيض وسكر مطحون ومعلقه فانيلا ويضرب بمضرب بسرعه تدريجيا لحد اعلي سرعه وهنعمل كميه اكبر وارخص برضو
القشطه اللي احنا هنعملها اليوم برضو بدال مانشري علب القشطه غاليه نعملها وافضل بكتير والله عن الناس اللي هتعمل كميات في رمضان
كنافه بالقشطه وسهله وبسيطه
هيكون عندنا الللبن مغلي وبارد ف التلاجه نخرجه ونضع فيه السكر علي حسب مااحنا عايزين والافضل مش تكون مسكره اوي علشان العسل بعد كده
نضع السكر وكوب جوز الهند ومقدار نشا علي حسب كميه اللبن لكن نزود النشا شوي علشان القشطه تكون سميكه وتقلب جيدا علي النار وبعد ماتتماسك ونطفي النار نضيف معلقه صغيره اوي فانيلا
ولكن لو احنا ضفنا الفانيلا والمكونات علي النار باظت خالص ومتنفعش
كده جهزنا القشطه
الكنافه بتكون طويله نقطعها ومش نمل من التقطيع لازم تكون حرير ناعمه جدا جدا
معلقتين زبد سايله ونضيفهم علي الكنافه لما تقطعت ونقلبهم كويس مع بعض واكبر غلطه انك تحطي سكر علي الكنافه
نجهز الصنيه ونضع طبقه من الكنافه وطبقه القشطه ونغضيها بطبقه كنافه وخلاص علي كده ونحطها في الفرن علي درجه متوسطه
لكن طبقه القشطه مش تكون زايده اوي
ومش نضيف اي نوع من المكسرات وبعد السوا تاخد العسل بتاعها وتتقطع كده
لو انتي مش حابه كده ممكن تحطي طبقه الكنافه في الصنيه وبسيط من القرفه بسيط جدا ولوز مبشور وبرضو تغطيها بطبقه كنافه وبعد السوا تاخد العسل بسيط خالص
وتكوني محضره الكريم شانتيه اللي ممكن تشتريها وممكن تعمليها ببياض البيض والسكر والفانيلا وتدهني وجهه الصنيه زي ماكانت البسبوسه بالشكولاته وبعد لما تتماسك كده نقطعها
وتحطي علي كل قطعه وحده كريز وي متحبي
معلش احنا مش هنقول رمضان خاص للحلويات والاكل لكن دي عادات مش هتقدري تنفصلي عن البيت ولو اطلب منك تعملي وحشه اوي يعني في حقك
اقفي كده زي المايسترو في المطبخ
ههههههههههههههههههه
ان شاء الله تعجب