وجنة
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
لقد قمنا بأنشاء منتدى جديد و نتمى وجودك معنا
و تساهم فى تقدمه
و يكون ساحة مناسبة لطرح افكارك و موضوعاتك
نتمنى زيارتك لنا و يشرفنا اشتراكك معنا
لك تحياتى

منتدى وجنة
https://wagna.ahlamontada.net

وجنة
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
لقد قمنا بأنشاء منتدى جديد و نتمى وجودك معنا
و تساهم فى تقدمه
و يكون ساحة مناسبة لطرح افكارك و موضوعاتك
نتمنى زيارتك لنا و يشرفنا اشتراكك معنا
لك تحياتى

منتدى وجنة
https://wagna.ahlamontada.net

وجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

وجنة

الرياده .. التميز .. التفوق
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
منتدى وجنة   : إسلامى ... ثقافى .. إجتماعى .. شبابى .. الخواطر  ... القصص ... الغرائب  .... الطرائف .... الأخبار المتجددة .. الحوارات المميزة    

منتدى وجنة .... سحر الكلمات .. همس القلوب .. تحاور العقول .. الأخوه و الصداقة .. الإبداع و التجدد المستمر ... أخر عضو مسجل معنا ( Hazem Hazem) مرحبا به معنا


 

 فراخ بالخلطة..

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
برديس المصريه
نائب المدير العام
نائب المدير العام
برديس المصريه


العمل/الترفيه : ماجستير
رقم العضوية : 10
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
عدد المساهمات : 3524

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 24 فبراير 2010 - 11:11

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

أنا حبيت أشارك بوصفة لعمل الفراخ سهلة أوي وبسيطة، وممكن لو واحدة بتشتغل تبقى حاجة سهلة جداً بالنسبة لها...

المقادير:
فرخة وزنها حوالي كيلو.
3 بصلة كبيرة.
2 ثمرة طماطم كبيرة.
2 ثمرة بطاطس كبيرة.
حوالي 5 أعواد بقدونس وزيهم كسبرة.
بهارات مشكلة (ملح - فلفل- كمون- جنزبيل مطحون - قرفة - كاري- كركم).
عصير ليمونة واحدة.

الطريقة:
1- بنغسل الفراخ كويس جداً بالملح والدقيق والليمون ونسيبها تصفي الماء اللي فيها.

2- في وقت ما الفراخ بتتصفى من الماء بنبشر البصلتين والطماطم ونحط عليهم عصير الليمون والبهارات ونقلبهم كويس مع بعض.

3- ناخد الفراخ بعد ما اتصفّت من الميه كويس جداً، ونقطعها، ونمسك كل قطعة وندخّل التتبيلة اللي عملناها بالراحة ما بين الجلد واللحم.

4- نحط الفراخ في طبق، ونلفه كويس بكيس بلاستيك ونغطيه بغطاء ونسيبها طول الليل في الثلاجة.

5- تاني يوم نجيب البصلة الثالثة ونقطعها شرايح رفيعة ونقطع البطاطس مكعبات، ونشوّح البصل والبطاطس مع بعض مع شوية ملح صغيرين في الصينية اللي هنعمل فيها.

6- نخرّج الفراخ من الثلاجة ونرصّها فوق البطاطس والبصل اللي شوحناهم مع بعض، وبنحط عليهم حوالي كوب واحد ماء، وبعدين نحط عليهم أعواد الكسبرة والبقدونس (بدون تقطيع).

7- نغطي الصينية بورق الفويل وندخلها الفرن على درجة حرارة ما بين 180 إلى 200 درجة ونتركها من ساعة لساعة وربع على حسب ما الفراخ تستوي.

8- قبل ما نخرّجها من الفرن بنشيل ورق الفويل من على الصينية ونحط الفراخ تحت الشواية علشان تتحمر شوية.

9- بعد كده بنخرجها من الفرن وتقدم ساخنة مع مكرونة، وأهم حاجة طبق السلطة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لست قلبي
مشرف اللغات و الفضفضة و النكت
مشرف اللغات و الفضفضة و النكت
لست قلبي


العمل/الترفيه : طالب بكلية تربية عام إنجليزي جامعة الفيوم
رقم العضوية : 209
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
عدد المساهمات : 686

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 24 فبراير 2010 - 22:24

تسلم ايديكي على الاكلة الحلوة دي يا بخته اللي بتاكلييييييييييييييييييييييييه دا انتي المفروووووووووض تشتغلي شييييييييييف في الهيلتون او انتركونتيننتال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
برديس المصريه
نائب المدير العام
نائب المدير العام
برديس المصريه


العمل/الترفيه : ماجستير
رقم العضوية : 10
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
عدد المساهمات : 3524

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالخميس 25 فبراير 2010 - 6:59

اهو بحاول اكون ماستر شيف ف بيتى وبطل قر لحسن يشرق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لست قلبي
مشرف اللغات و الفضفضة و النكت
مشرف اللغات و الفضفضة و النكت
لست قلبي


العمل/الترفيه : طالب بكلية تربية عام إنجليزي جامعة الفيوم
رقم العضوية : 209
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
عدد المساهمات : 686

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالخميس 25 فبراير 2010 - 12:15

انتي عرفاني اني مقدرش اقر عليكي انا معجب باكلاتك بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
برديس المصريه
نائب المدير العام
نائب المدير العام
برديس المصريه


العمل/الترفيه : ماجستير
رقم العضوية : 10
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
عدد المساهمات : 3524

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالخميس 25 فبراير 2010 - 12:18

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمود السعيد
مشرف الاسلامى العام
مشرف الاسلامى العام
محمود السعيد


العمل/الترفيه : قســم الرواتـــب
رقم العضوية : 242
تاريخ التسجيل : 27/02/2010
عدد المساهمات : 2515

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 3 مارس 2010 - 11:54

جوعتينا يا برديس انا بحب الفراح جدا ودى اكلتى المفضله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
برديس المصريه
نائب المدير العام
نائب المدير العام
برديس المصريه


العمل/الترفيه : ماجستير
رقم العضوية : 10
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
عدد المساهمات : 3524

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 3 مارس 2010 - 21:50

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
العايق
عضو جديد
عضو جديد
العايق


العمل/الترفيه : رومانسى اوى وبحب الشعر والقصص العاطفيه
رقم العضوية : 244
تاريخ التسجيل : 28/02/2010
عدد المساهمات : 5

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالخميس 4 مارس 2010 - 0:54

مره فيه ديك ودجاجه مرو من عند مطعم شاورما قال الديك للدجاجه تشوفين نهاية اللي ما تطيع زوجها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
برديس المصريه
نائب المدير العام
نائب المدير العام
برديس المصريه


العمل/الترفيه : ماجستير
رقم العضوية : 10
تاريخ التسجيل : 15/11/2009
عدد المساهمات : 3524

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ بالخلطة..   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالجمعة 5 مارس 2010 - 15:36

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حبيبه
عضو متميز
عضو متميز



العمل/الترفيه : الدعوه
رقم العضوية : 229
تاريخ التسجيل : 16/02/2010
عدد المساهمات : 1585

فراخ بالخلطة.. Empty
مُساهمةموضوع: المنسف   فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 17 مارس 2010 - 23:27

ينقع اللحم الضان في زبادي كميه كبيره في الثلاجه لانه بيساعد علي تفتتيت الخلايا وبعدين نجيب الارز الباكستاني ونسلقه ومع السلق نضيف عليه القرفه ونحمر الصنوبر علي نار هادئه من غير زيت لانه طبعا زيوت وبعد نقع اللحم مع الزبادي فتره كبيره يغلي جيدا ع النار حتي يستوي تماما وناتي بقارب نضع فيه الارز المستوي ونضع فوقه اللحم الميتوي في الزبادي وطبعا الزبادي او الرايب ع النار هيكون طعمه مزز شويه هنضيف اللحم فوق الارز ونضع صوص اللحمه الي هو الزبادي ونضيف الصنوبر المحمر وبعض الزبيب للتزيين وممكن واحنا بنيوي الارز نضع معه كركوم علشان اللون الاصفر ويارب يعجب
دي ماما بتعملها دي اكله اردنيه طبعا اسمها المنسف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ بالخلطة..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
وجنة ::  منتديات أدم و حـواء والأســرة  ::  منتدى المطبخ الشرقي والغربي-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» الحشيش والدم
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالإثنين 14 فبراير 2022 - 16:50 من طرف رياض العربى

» اهم الاماكن ودورها في علاج الـــــــــــــــــ
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 12 يونيو 2019 - 3:06 من طرف مروة التيمي

» أفضل شركة بالدمام
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالجمعة 17 مايو 2019 - 2:51 من طرف مروة التيمي

» ادمان العين
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالثلاثاء 7 مايو 2019 - 1:46 من طرف مروة التيمي

» علاج الــ :cry:
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 1 مايو 2019 - 22:05 من طرف مروة التيمي

» كيف يتم تشخيص الــ
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأحد 28 أبريل 2019 - 23:55 من طرف مروة التيمي

» اعراض ادمان ........
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالجمعة 19 أبريل 2019 - 15:44 من طرف مروة التيمي

» مصائب في اتجاه المجتمع
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالإثنين 8 أبريل 2019 - 22:43 من طرف مروة التيمي

» احصائيات عن الحشيش
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأحد 7 أبريل 2019 - 20:05 من طرف مروة التيمي

» شبح الموت!!!
فراخ بالخلطة.. I_icon_minitimeالأربعاء 3 أبريل 2019 - 19:36 من طرف مروة التيمي

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
رياض العربى
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
احزان زمان
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
mnona
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
العرايشي
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
حمودى الروش
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
برديس المصريه
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
عمر
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
مشموشى
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
محمود السعيد
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap 
الامير
فراخ بالخلطة.. I_vote_rcapفراخ بالخلطة.. 11110فراخ بالخلطة.. I_vote_lcap